Docentervaringen

Interactie tussen docenten, studenten en onderwerp...Lees verder

 

Het aantal eerstejaars studenten werktuigbouwkunde...Lees verder

 

Turningpoint / Responseware

Turning point is een Student Respons Systeem (SRS)

TurningPoint is een systeem waarmee studenten interactief aan een college kunnen meedoen door het geven van antwoorden op 'stemmingen' (polls). Het systeem van Turning Technologies integreert met Microsoft Powerpoint, en geeft studenten de mogelijkheid deel te nemen in presentaties of colleges door hun respons te geven op de interactieve vragen via een clicker of een ieder apparaat met internet verbinding.

Aanvragen

Docenten kunnen bij ELS een set clickers en een ontvanger reserveren en ophalen, zodat zij deze in een college kunnen gebruiken. Bij een reservering geef je aan van wanneer tot wanneer je de clickers/online accounts wenst te gebruiken, en hoeveel je er nodig hebt. Op de dag zelf (of anders indien afgesproken) kom je de eventuele benodigde spullen bij ons ophalen. Na gebruik lever je de spullen weer bij ons in.

 Ook kan er bij ELS online presenter-accounts worden aangevraagd zodat studenten met een mobiele devices kunnen stemmen. Bij deze reservering geef uw TU Delft email adres door voor registratie en daarnaast het collegezaal & het aantal studenten dat deelneemt. Dit laatste is om de netwerk capaciteit te checken.

 Informatie

Bij het pakket dat u meekrijgt zit een beknopte handleiding inbegrepen.

Op de website van Turning Technologies, onder de tab Support zijn onder andere een Producttraining en Guides & Manuals te vinden. Op deze website vindt u ook de software die u nodig heeft om uw PowerPoint te voorzien van interactieve vragen. Let er op dat u de juiste versie download! Zie hiervoor onze QRC. Maakt u nog gebruik van een oude dongel (RRRF-01), gebruik dan deze QRC.

Helaas werkt Turningpoint niet volledig ondersteund voor de mac, neem ook hiervoor contact met ons op.

Er is een uitgebreide Brightspace course genaamd 'using Turning Point/Response Ware' die veel informatie bevat over het gebruikt van Turning Point. Zie hier hoe professor Eric Mazure zijn studenten middels clickers actief betrekt bij zijn colleges.

 

Het is ook mogelijk om Brightspace te integreren met Turningpoint. En QRC vindt u hier. Met Brightspace integratie kunt u de participanten-lijst vanuit uw vak downloaden en de resultaten vanuit Turningpoint automatisch uploaden naar de Gradecenter in Brightspace.

Toepassing in het onderwijs

Interactie tussen docent en studenten tijdens college wordt met de inzet van Turning Point bevorderd. Maar het kan ook de discussie tussen studenten onderling stimuleren.

Direct aan de slag

De stemkastjes zijn via E-Learning Support te reserveren.

Maakt u gebruik van de laptops, tablets of smartphones van de studenten, dan heeft u voldoende aan de software voor het maken van d slides en het analyseren van de antwoorden. Voor hulp kunt u terecht bij E-Learning Support.

© 2018 TU Delft

Metamenu