Docentervaringen

Interactie tussen docenten, studenten en onderwerp...Lees verder

 

Het aantal eerstejaars studenten werktuigbouwkunde...Lees verder

 

Turningpoint / Responseware

Turning point is een Student Respons Systeem (SRS)

TurningPoint is een systeem waarmee studenten interactief aan een college kunnen meedoen door het geven van antwoorden op 'stemmingen' (polls). Het systeem van Turning Technologies integreert met Microsoft Powerpoint en geeft studenten de mogelijkheid deel te nemen in presentaties of colleges door hun respons te geven op de interactieve vragen via een clicker of een ieder apparaat met internet verbinding. U dient de clickers te reserveren. Meer informatie over aanvragen vindt u hieronder.

Aanvragen

Docenten kunnen bij ELS een set clickers en een ontvanger reserveren en ophalen, zodat de clickers in het college kunnen worden ingezet. Bij een reservering geeft u aan van wanneer tot wanneer de clickers/online accounts zullen worden gebruikt, en hoeveel clickers u nodig heeft. Op de dag zelf (of anders indien afgesproken) kunt u de eventuele benodigde spullen bij ELS ophalen. Na gebruik levert u de spullen weer bij ELS in.

Let op, reserveer deze clickers ten minste 2 werkdagen vóór u ze in gebruik wil nemen in het college. 

Ook kan er bij ELS online presenter-accounts worden aangevraagd zodat studenten met een mobiel apparaat kunnen stemmen. Bij deze reservering geeft u uw TU Delft email-adres door voor registratie en daarnaast de collegezaal & het aantal deelnemende studenten. Dit laatste is om de netwerkcapaciteit te controleren.

 Informatie

Bij het pakket dat u meekrijgt zit een beknopte handleiding inbegrepen.

Op de website van Turning Technologies, onder de tab Support zijn onder andere een Producttraining en Guides & Manuals te vinden. Op deze website vindt u ook de software die u nodig heeft om uw PowerPoint te voorzien van interactieve vragen. Let er op dat u de juiste versie download! Zie hiervoor onze QRC. Maakt u nog gebruik van een oude dongel (RRRF-01), gebruik dan deze QRC.

Helaas werkt Turningpoint niet volledig ondersteund voor de mac, neem ook hiervoor contact met ons op.

Er is een uitgebreide Brightspace course genaamd 'using Turning Point/Response Ware' die veel informatie bevat over het gebruikt van Turning Point. Zie hier hoe professor Eric Mazure zijn studenten middels clickers actief betrekt bij zijn colleges.

 

Het is ook mogelijk om Brightspace te integreren met Turningpoint. En QRC vindt u hier. Met Brightspace integratie kunt u de participanten-lijst vanuit uw vak downloaden en de resultaten vanuit Turningpoint automatisch uploaden naar de Gradecenter in Brightspace.

Toepassing in het onderwijs

Interactie tussen docent en studenten tijdens college wordt met de inzet van Turning Point bevorderd. Maar het kan ook de discussie tussen studenten onderling stimuleren.

Direct aan de slag

De stemkastjes zijn via E-Learning Support te reserveren.

Maakt u gebruik van de laptops, tablets of smartphones van de studenten, dan heeft u voldoende aan de software voor het maken van d slides en het analyseren van de antwoorden. Voor hulp kunt u terecht bij E-Learning Support.

© 2019 TU Delft

Metamenu