Scorion

Scorion is een webbased tool, waarmee studenten elkaar beoordelen op hun rol in het groepsproces. De docent stelt een vragenlijst op aan de hand waarvan de studenten elkaar beoordelen en feedback geven. Scorion verzorgt het gehele logistieke proces: het aanmaken van de vragenlijsten, het versturen van de lijsten aan studenten binnen een projectgroep, het uitsturen van een herinnering en creeert uiteindelijk de rapportage.

Groepen kunnen worden gesynchroniseerd vanuit Brightspace, maar zij kunnen ook binnen Scorion worden aangemaakt en beheerd. De docent ontvangt een groepsrapportage, terwijl de student een persoonlijke rapportage ontvangt.

Toepassing in het Onderwijs

Peer evaluatie wordt vaak toegepast bij groepswerk. De docent of begeleider krijgt via deze evaluatie een beter beeld van hetgeen binnen de projectgroep leeft.

Direct aan de slag

  • Wilt u aan de slag met Scorion? Neem dan contact op met E-learning Support (ELS). Zij kunnen voor uw vak een Scorion omgeving aanmaken. Online handleidingen vind u hier.
  • Wilt u meer ondersteuning of  specifiek advies? Vraag dan een  Snel Onderwijs Consult (SOC) aan. Stuur een e-mail naar soc@remove-this.tudelft.nl en ga in gesprek met een onderwijskundige over uw vraag.
© 2019 TU Delft

Metamenu