Collegerama/Video

Met Collegerama worden colleges van de TU Delft opgenomen. De opname omvat een videobeeld van de spreker en een registratie van het beeldscherm waarop de presentatie of het digitale schrijfbord van Collegerama wordt getoond. In de opname zijn zowel de spreker als het computerbeeld simultaan te zien. Het is echter ook mogelijk enkel de spreker of het computerbeeld te tonen.

Opgenomen colleges worden in Brightspace geplaatst. Achteraf kunnen de opnames nog bewerkt, ingekort of opgeknipt worden, zodat de essentie van het verhaal beter uitkomt. Deze bewerkte opnames kunnen op hun beurt worden omgezet in een vodcast, die met een iPod te bekijken zijn.

Opnames kunnen ook live worden uitgezonden. De beelden zijn in dat geval ook buiten de TU Delft beschikbaar. Hiervoor dient de spreker toestemming te hebben gegeven.

De opnames kunnen via iTunes U of via OpenCourseWare gepubliceerd worden buiten de grenzen van de TU Delft.

Voor meer informatie zie de handleidingen van My Media Site.

Toepassing in het onderwijs

  • Integrale opname van een college Studenten kunnen de opnames op elk gewenst moment terugkijken. Vooral in voorbereiding op het tentamen maken studenten hiervan gebruik. Colleges kunnen op hogere snelheid worden afgespeeld.
  • Video instructies zijn korte (studio)opnames die een specifiek onderwerp uitlichten. Deze kunnen worden ingezet ter voorbereiding op een contactmoment, toelichten van moeilijke onderwerpen.

Aan de slag

  • Voor een goede afweging welke type filmpje voor welke type onderwijs geschikt is en alle noodzakelijke stappen, lees het stappenplan opgesteld door OC Focus en het New Media Centre (pdf)
  • Wilt u een College opnemen via Collegerama dan kunt u een aanvraag doen via de website Collegerama (Tabblad, "medewerker").
  • Mocht u willen weten hoe collegerama te embedden in Brightspace zie hier een QRC.
  • Wilt u presentatietips leest u dan de brochure 'Help ik word opgenomen'. In deze gids vindt u tips, procedures en meer informatie over het opnemen van colleges met Collegerama. De gids is beschikbaar in het Nederlands en in het Engels.
  • Hebt u vragen over de manier waarop Collegerama effectief ingezet kan worden? Neem dan contact op met OC Focus voor een Snel Onderwijs Consult (SOC).
© 2019 TU Delft

Metamenu