Blackboard Discussionboard

Het creëeren van het gevoel van betrokkenheid is cruciaal om een succesvolle online leerervaring te bewerkstelligen. Met het Blackboard Discussieforum kunnen studenten met elkaar in discussie over zaken aangaande de course

  • Studenten kunnen vragen stellen over het huiswerk, de literatuur of het cursusmateriaal
  • Studenten kunnen reageren op stellingen die door de docent op het forum zijn gezet
  • Studenten kunnen met elkaar samenwerken, waarbij discussies en feedback via het forum kunnen worden gegeven. De docent kan de discussie volgen en waar nodig aanvullen of een interventie plegen.

De bijdragen op het forum kunnen worden voorzien van een beoordeling. Binnen een groep kan een discussieforum worden geactiveerd, dat alleen voor leden van de groep bereikbaar is.

Toepassing in het onderwijs

Door gebruik te maken van het discussieforum wordt de deelname van een student aan de discussie vastgelegd. Hierdoor bestaat de mogelijkheid om de input van een student te beoordelen. Het beoordelen van de bijdragen kan eenvoudig plaatsvinden door deze optie aan te zetten voor het betreffende forum of een deel daarvan. Wanneer de docent de bijdrage van een student wil beoordelen op verschillende aspecten, is het handig om de beoordeling te doen op basis van een Rubric.

Direct aan de slag

Het Discussion Board is standaard beschikbaar in iedere Blackboard course.

  • Voor direct aan de slag te gaan met het maken van een forum in blackboard zie onze Quick Reference Card of leer mee over email notificaties via deze QRC.
  • Tips voor het ontwerpen van een goed discussieforum vindt u op de Blackboard Help pagina
  • Klik hier voor "Guidelines for effective online discussions"  van Madison University
  • Bijdragen van studenten aan het discussieforum kunnen worden beoordeeld. Wanneer u deze optie wilt gebruiken, bekijk dan de toelichting op de Blackboard Help Pagina over dit onderwerp.
  • U kunt ook E-learning support benaderen voor hulp.
© 2017 TU Delft

Metamenu