Blackboard Collaborate

Blackboard Collaborate maakt het mogelijk online te communiceren en samen te werken. Deze tool is geintegreerd in Blackboard.

De applicatie start vanuit Blackboard en combineert audio, video, chat venster en presentatieruimte (interactief whiteboard of slide show) in één scherm. Deelnemers aan de sessies kunnen hun hand opsteken of meetekenen op het interactieve whiteboard. De gehele sessie kan worden opgenomen, waarbij de deelnemers geanonimiseerd kunnen worden.

De zelfgemaakte opnamen kunnen binnen Blackboard worden geplaatst, maar ook op een mobiele telefoon worden bekeken of in ItunesU worden geplaatst.

screenshot Bb Collaborate

Toepassing in het onderwijs

  • Online college geven is goed mogelijk met de interactieve opties, dit kan bijvoorbeeld uitkomst bieden wanneer face-to-face contact lastig is.
  • Of als Online Spreekuur, doordat de presentatieruimte ook gebruikt kan worden om (een deel van)  de desktop van een deelnemer te tonen, kan Bb Collaborate ook gebruikt worden om hulp te krijgen bij handelingen op een beeldscherm. E-learning Support maakt bijvoorbeeld gebruik van deze optie om docenten en studenten op weg te helpen in een applicatie.

Direct aan de slag

Blackboard Collaborate is standaard beschikbaar binnen iedere Blackboard course of organisation. Meer informatie is te vinden bij een course van Blackboard: "Working with Wimba"

In deze tutorial is te zien hoe een webconference wordt opgestart en bekijk tevens de Quick Reference Card voor Blackboard IM.

  • Wilt u meer weten over onderwijskundige tips voor het online samenwerken? vraag dan een Snel Onderwijs Consult aan bij OC Focus
  • Hebt u meer vragen over de tool? Neem dan contact op met E-Learning Support.
© 2017 TU Delft

Metamenu