Docentervaringen

Door middel van ICT (BlackBoard) een platform make...Lees verder

 

Voor het vak ‘Behaviour of Soils and Rocks’ is vee...Lees verder

 

Providing design assistance supported by ICT in th...Lees verder

 

Ontwikkeling van wekelijkse toetsen (in Maple TA) ...Lees verder

 

In dit vak ontwikkelen studenten in zelf hun eigen...Lees verder

 

Blackboard

De digitale leeromgeving Blackboard ondersteunt de organisatie van het onderwijs en het leren binnen de TUDelft. Voor ieder vak is een Blackboard course beschikbaar. Jaarlijks richten docenten hun courses in en stellen deze beschikbaar aan de studenten, die het vak volgen. Blackboard is toegankelijk met het NetID.

Op deze wijze kan de docent contact houden met de studenten (via mail, chat of mededelingen), maar ook voortgang monitoren (via het Early Warning System) en resultaten terugkoppelen (via feedback of performance dashboard). Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om toetsen af te nemen en (groeps)opdrachten aan te bieden.

Studenten vinden in een Blackboard course bijvoorbeeld de voor het vak benodigde coursematerialen, de agenda voor het vak en (deel)cijfers van opdrachten, maar kunnen ook toetsen maken, groepsopdrachten maken en inleveren en samenwerken met elkaar.
 
Kortom, de digitale leeromgeving Blackboard biedt zowel student als docent diverse mogelijkheden om het onderwijs- en leerproces te ondersteunen, organiseren en vorm te geven. De introductie presentatie voor studenten geeft (ook voor docenten) de basisfuncties aan en hoe je snel aan de slag kunt. 

Toepassing in het Onderwijs

Van ieder vak is een Blackboard course aanwezig. De docent gebruikt deze course om te communiceren over het vak via e-mail berichten of mededelingen (announcements). Blackboard bevat echter ook een aantal modules, zoals peer assessment, assignments en dicussieforum, die de docent naar keuze kan gebruiken in zijn course. Voor docenten; Lees onze quick reference card voor het direct opzetten van een cursus. In de volgende pagina's worden verschillende modules nader toegelicht. 

Support

Via E-learning Support kunt u ondersteuning krijgen bij het werken met Blackboard.

© 2017 TU Delft

Metamenu