Beveiligde toetsomgeving

Tentamens worden onder supervisie afgenomen om fraude te voorkomen. Voor digitale tentamens geldt hetzelfde, alleen introduceert het gebruik van een computer legio aanvullende mogelijkheden om fraude te plegen. Dat is de reden waarom een beveiligde omgeving is gebouwd, waarbinnen tentamens en computeropdrachten aangeboden kunnen worden.

De omgeving blokkeert communicatie naar de buitenwereld, beperkt de beschikbaarheid van applicaties en limiteert de toegang tot bestandsmappen voor het wegschrijven van de gemaakte opdrachten.

Toepassing in het onderwijs

Computervaardigheden kunnen onder gecontroleerde omstandigheden worden getoetst. Dit dient te gebeuren in een computerzaal en in nauw overleg met ICT.

Digitale tentamens met MapleTA kunnen worden afgenomen zowel op laptops als op vaste pc's. Momenteel zijn twee locaties beschikbaar waar grote groepen tegelijkertijd getentamineerd kunnen worden: IO-computerzalen Shift, Control en Enter (3*76 pc's) en Drebbelweg zaal 1 (320 pc's). Daarnaast zijn op verschillende faculteiten kleinere computerzalen beschikbaar die ingezet kunnen worden als digitale toetszaal.

Direct aan de slag

Wilt u aan de slag met de beveiligde omgeving, neemt u dan aan het begin van de onderwijsperiode contact op met de toetsco√∂rdinator (digitalexams@remove-this.tudelft.nl )om de mogelijkheden te bespreken. 

© 2019 TU Delft

Metamenu