DelftX MOOCs

Massive Open Online Courses

De TU Delft biedt onder de naam DelftX Massive Open Online Courses (MOOCs) aan. Hiertoe heeft de TU Delft zich aangesloten bij het EdX Consortium, een consortium gevormd door toonaangevende universiteiten, zoals MIT, Harvard en Berkeley. Eind 2013 zijn de eerste twee MOOCs ('Solar Energy' en 'Introduction to Water Treatment') succesvol afgerond. Inmiddels is het aanbod flink uitgebreid. Ga voor het overzicht van huidige en aangekondigde DelftX MOOCs naar deze DelftX pagina.

Wat is een MOOC?

Een MOOC is een Massive Open Online Course, die gratis toegankelijk is voor iedereen met een internetverbinding. Onze MOOCs zijn sterk gebaseerd op het vak zoals onze eigen studenten dit ook krijgen, dus met huiswerkopdrachten en een tentamen. De studenten die DelftX MOOCs succesvol afronden krijgen een (informeel) DelftX certificaat. 

Waarom MOOCs?

De MOOCs passen in de ontwikkelingen van de TU Delft op het gebied van Open Education. De online ontwikkelingen zijn de volgende stap voor het Onderwijs en MOOCs kunnen ons daarbij helpen om de toegang tot ons onderwijs te vergroten en ons bestaande campusonderwijs te verbeteren. 

Waarom EdX?

EdX is een consortium van toonaangevende universiteiten die allemaal gericht zijn op het verbeteren van hun campusonderwijs. Verder is belangrijk voor de TU Delft dat het een non-profit organisatie is met een sterke focus op open: een open-source platform en open-licenced content. De DelftX MOOCs zijn hier te vinden.

Meer weten?

© 2019 TU Delft

Metamenu