iTunes U

iTunes U is een dienst waarmee ers van het computerprogramma iTunes in eerste instantie video's van onderwijsinstellingen kunnen downloaden en bekijken. Sinds 2010 deelt de TU Delft video's via iTunes U, waaronder met name Collegerama-opnamen, maar ook flitscolleges, promotievideo's en video's van studentenprojecten.

Video's in iTunes U worden ook op het TU Delft Youtubekanaal geplaatst en zijn doorgaans ook te vinden als TU Delft OpenCourseWare, aangevuld met andere leermaterialen. Op deze manier groeit het bereik van een college doordat ook mensen buiten de TU Delft collegezaal toegang krijgen tot de colleges. Net als met Collegerama kunnen studenten hele colleges terugkijken.

Vrij toegankelijk onder voorwaarden

Materiaal dat via iTunes U is gepubliceerd, mag zonder toestemming worden (her)gebruikt, herarrengeerd, en geredistrbueerd. Hierop zijn een aantal voorwaarden van toepassing. Zo mag het materiaal niet zonder toestemming voor commerciele doeleinden worden gebruikt. Daarnaastben je bij hergebruik verplicht de oorspronkelijk auteur te vermelden en moet je het gedeelde en/of bewerkte materiaal weer onder dezelfde voorwaarden hergebruiken. De TU Delft hanteert dan ook een Creative Commons licentie voor iTunes U video's.

Direct aan de slag

Docenten van de TU Delft kunnen hun onderwijsmateriaal ook publiceren via iTunes U. Neem daarvoor contact op met het TU Delft OpenCourseWare team: ocw@remove-this.tudelft.nl.

Wilt u meer weten over de verschillende activiteiten van de TU Delft op het gebied van Open Source en Open Education, bekijk de website http://open.tudelft.nl/ 

© 2019 TU Delft

Metamenu