Docentervaringen

Door middel van ICT (BlackBoard) een platform make...Lees verder

 

Als onderdeel van het eerstejaars bachelorvak ‘Men...Lees verder

 

Een gedeeld interactief platform gedeeld met partn...Lees verder

 

Het vak ‘Research Methodology’ (AE4010) is een ver...Lees verder

 

Making students documents available and searchable...Lees verder

 

Delen van online materiaal

Om studenten een breed scala aan informatie te bieden die zelfstudie verder kan stimuleren, is het van belang dat zowel lesmateriaal als bronnen digitaal aangeboden worden.
De TU Delft hect veel waarde aan Open Access, dit geldt voor zowel wetenschappelijke publicaties, als ook voor het lesmateriaal zelf. Voor wetenschappelijke publicaties betekent dit dat niet alleen alleen meer in copyright beschermede tijdschrijften wordt gepubliceerd, maar ook in zogenaamde Open Acces online tijdschriften die vrij toegankelijk zijn.
Wat beterft het lesmateriaal betekent dit dat cursussen online gezet kunnen worden en door studenten elders gevolgd kunnen worden (zonder verdere begeleiding). Dit betekent dat een cursus niet eerst in Blackboard toegankelijk gemaakt hoeft te worden en afhankelijk is van het netid, maar dat het voor iedereen openbaar toegankelijk is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn voor buitenlandse studenten die aan de TU Delft komen studeren, om zich voor te bereiden zonder dat ze hiervoor al ingeschreven hoeven te staan.

Welke tools zijn beschikbaar

Repository TU Delft: voor zowel het toevoegen als raadplegen van wetenschappelijke publicaties

OpenCourseWare TU Delft: voor zowel het toevoegen als raadplegen en gebruiken van cursusmateriaal

Meer weten

© 2018 TU Delft

Metamenu