Nieuws

Verkenning van de mogelijkheden om MSc-studenten t...Lees verder

 

Voor de IE&D minor voeren studenten in multidiscip...Lees verder

 

Contact tussen studenten

Studenten kunnen zowel inhoudelijk als sociaal steun vinden bij elkaar. Ze zitten in hetzelfde proces, worstelen met dezelfde vragen, zijn soms alleen in een vreemde omgeving. Dan helpt het om een netwerk te vormen. Iedereen kan eenvoudig berichten plaatsen, maar ook foto’s en video’s. En zowel docent als studenten kunnen hierop reageren. Natuurlijk kan dit via het discussionboard van Bb. Maar ook een meer multimediale social networking omgeving (bijv. Ning of Facebook) kan dit goed faciliteren. 

Welke tools zijn hiervoor beschikbaar?

Voor synchrone communicatie:

Brightspace Collaborate: Brightspace Collaborate maakt het mogelijk online te communiceren en samen te werken. Deze tool is geïntegreerd in Brightspace en is beschikbaar vanuit een cursus.

Brightspace IM heeft dezelfde functionaliteiten waar Brightspace Collaborate onderdeel van is, maar kan onafhankelijk van Brightspace gebruikt worden. Het heeft een instant messaging functie (zoals bijvoorbeeld MSN Messenger of Skype). 

Voor asynchrone communicatie:

Brightspace Announcement, Mail en Discussieforum Deze 3 tools kunnen gebruikt worden voor zowel 1 op 1 communicatie, maar ook voor communicatie tussen meerdere mensen. Als meerdere studenten dezelfde vraag hebben, zou deze bijvoorbeeld met antwoord op een discussieforum geplaatst kunnen worden.

Brightspace Weblog: Een soort van online dagboek of logboek, geïntegreerd in Brightspace en niet publiek toegankelijk, maar wel voor iedereen binnen dezelfde cursusomgeving.

TUDelft weblog: Een soort van online dagboek of logboek, publiek toegankelijk

Blackboard Journal: Een online dagboek dat alleen voor de student en docent toegankelijk is.  De weergave van chronologie, de wijze van commentaar geven en het privacy aspect maakt het anders dan een weblog.

Blackboard Portfolio: Geeft de unieke ontwikkeling en/of de resultaten van die ontwikkeling van een student weer. Geïntegreerd in Blackboard 

Meer weten?

© 2019 TU Delft

Metamenu