Sonate

Sonate

De Schriftelijke ondersteuning en analyse van tentamens, beter bekend als Sonate, is het systeem waarmee meerkeuze toetsen binnen de TU Delft kunnen worden geanalyseerd en verwerkt.

 

Automatisch nakijken meerkeuze toetsen
Dankzij de automatische schrapkaartverwerking kunnen meerkeuzetoetsen automatisch worden nagekeken, waardoor de nakijktermijn van tentamens sterk teruggebracht wordt. De schrapkaarten worden bij Onderwijs & Studentenzaken verwerkt. Voor meer informatie: zie de inscanprocedure.

De kwaliteit van de toets en toetsvragen vergroten
Daarnaast biedt Sonate ook analyse-software. Deze software is gratis beschikbaar en biedt inzicht in de kwaliteit van items of opgaven van een afgenomen toets, dankzij itemanalyse en toetsanalyse.

Meerkeuzeformulieren
Sonate maakt gebruik van standaard meerkeuze formulieren (schrapkaarten). Behalve meerdere meerkeuze varianten wordt ook het gebruik van verschillende toetsversies ondersteund. Meerdere antwoorden kunnen tijdens de verwerking worden goed gerekend, maar de student mag slechts één antwoord aankruisen tijdens de toets.

Meer weten
Heeft u vragen over Sonate? Bekijk dan eerst de pagina Veel gestelde vragen. Voor vragen over de werking van Sonate en voor directe ondersteuning kunt u terecht bij E-Learning Support (ELS): Tel. 015 27 89194.

Toepassing in het onderwijs

Sonate wordt met name ingezet voor het toetsen van kennis bij grote groepen studenten. De nakijktijd wordt tot een minimum beperkt en de kwaliteitsanalyse van de toets is meteen beschikbaar.

Direct aan de slag

  • Heeft u behoefte aan scholing op het gebied van het maken van goede meerkeuzevragen, raadpleeg dan de workshopkalender van OC Focus.
© 2017 TU Delft

Metamenu