Docentervaringen

Voor het vak ‘Behaviour of Soils and Rocks’ is vee...Lees verder

Blackboard Tests, Survey's and Pools

Met de 'Tests, Survey's and Pools'-module van Blackboard kunt u toetsen of enquêtes maken, afnemen en beheren. Het gebruik van deze toetsmodule is bedoeld voor oefentoetsen of 'huiswerkopdrachten.* De toetsmodule kan zowel multiple choice als numerieke vragen automatisch nakijken. Bij numerieke vragen kan iedere student zijn eigen parameterset krijgen, waardoor het klakkeloos overnemen van antwoorden niet mogelijk is. Voor het maken van een 'survey' (enquête) is het vraagtype 'lickert scale' aanwezig. Klik hier voor een overzicht van de mogelijke vraagtypes in Blackboard. Voor meer hulp bij het opzetten van tests is de Blackboard Help pagina een goede bron van informatie.

Door met vragenpools te werken kan de docent de vragen groeperen op onderwerp. Vanuit een vragenpool kan een toets eenvoudig worden samengesteld. Het is mogelijk een toets samen te stellen, waarbij iedere student een eigen, random uit een vragenpool getrokken, vragenset krijgt. Een vragenpool kan worden gedeeld met anderen door deze te exporteren. De link tussen het origineel en de kopie wordt dan verbroken. Deze toetsmodule van Blackboard heeft zeer beperkte mogelijkheden voor het uitvoeren van een itemanalyse.

Alternatief voor deze module is MapleTA. Voor oefentoetsen is MapleTA vanuit Blackboard beschikbaar.

*Voor digitale tentamens verwijzen we door naar het toetssysteem MapleTA, dat in een beveiligde omgeving wordt aangeboden.

Toepassing in het onderwijs

Oefentoetsen en huiswerkopdrachten ondersteunen de student bij het leren. De opdrachten dienen te worden voorzien van schriftelijke of mondelinge feedback, zodat de student inzicht krijgt in zijn eigen leerresultaten. Bovendien wordt het oefenen zo minder vrijblijvend ervaren.

Direct aan de slag

De toetsmodule is standaard beschikbaar binnen Blackboard. U vindt de module bij de 'Course Tools'. Door gebruik te maken van 'Pools' kunt u de vragen bijvoorbeeld groeperen naar onderwerp. Vanuit deze pools kunt u vervolgens een 'Test' samenstellen.

Bekijk hier de QRC voor het maken van een toets in Blackboard.

Door gebruik te maken van 'adaptive release' kunt u de toetsen van te voren in Blackboard zetten en op het juiste moment of onder de juiste condities, bijvoorbeeld op basis van eerder behaalde resultaten, automatisch beschikbaar maken.

Voor praktische vragen bij het gebruik van de Tests, Survey's and Pools module, kunt u terecht bij E-learning Support.