Research feedback

27 februari 2010 door ICTO TEAM
Eelco Visser (EWI)

Uitbreiden van de bibliografie faciliteit van researchr zodat een docent gestructureerd commentaar kan leveren op de bibliografie in wording, aanbevelingen kan doen van publicaties, conferenties of tijdschriften om naar te kijken. De geschiedenis van het onstaan van de bibliografie moet ook zichtbaar worden, zodat het zoek proces inzichtelijk wordt voor docent en student.

Dit voorstel is een vervolg op het grassroots project van 2009-2010 waarin waarin studenten researchr.org gebruikten bij het verrichten van hun literatuuronderzoek bij het Seminar Meta-Programming. In dit project wil ik researchr laten gebruiken door mijn nieuwe groep afstudeerders voor hun literatuur onderzoek.

Met name wil ik kijken hoe de feedback door de docent op een door de student gemaakte bibliografie kan worden gesupport binnen researchr. Researchr biedt goede ondersteuning voor het zoeken naar literatuur, het reviewen van papers, en het opstellen van een bibliografie. Maar de discussie over de bibliografie wordt typisch nog (alleen) gevoerd buiten de applicatie.

Ik wil de bibliografie faciliteit van researchr uitbreiden zodat een docent gestructureerd commentaar kan leveren op de bibliografie in wording, aanbevelingen kan doen van (nieuw verschenen) publicaties, conferenties of tijdschriften om naar te kijken. De geschiedenis van het onstaan van de bibliografie moet ook zichtbaar worden, zodat het zoekproces inzichtelijk wordt voor docent en student.

Ik heb een discussie forum functionaliteit toegevoegd aan researchr bibliografieen. Maar dit bleek niet genoeg om online discussie te stimuleren. Ik ben bezig om het systeem verder uit te breiden met notificaties voor betere zichtbaarheid van activiteiten en discussie gekoppeld aan entries in een bibliografie. Verder heb ik projecten lopen om de faceted search te verbeteren en om collaborative filtering toe te voegen voor het adviseren van relevante publicaties.

Researchr is beschikbaar via http://researchr.org

Docent: Eelco Visser (EWI); emailadres: e.visser@remove-this.tudelft.nl / http://eelcovisser.org