Readers en andere publicaties digitaal beschikbaar maken

20 maart 2012 door ICTO TEAM
Sien van Dam (Bk)

Beter toegankelijk maken van readers en andere publicatie door deze digitaal toegankelijk te maken in een virtuele bibliotheek. Wat kan leiden tot een hoger academisch niveau van het werk van de studenten en hun eigen publicaties krijgen een groter bereik.

Toegankelijk voor de studenten en docenten van de ontwerpstudio's en theorieklassen, maar ook voor geinteresseerde (digitale) bezoekers van Public Building. Ik ben specifiek geinteresseerd in de mogelijkheden van transscriptie naar E-reading, van readers die met Indesign zijn voorbereid voor fysieke publicatie. Wellicht te downloaden ook? Blackboard is onvoldoende geschikt voor deze vorm van toepassing. Binnen onze leerstoel zijn we bezig om een virtuele Public Building te ontwikkelen met daarin ook een virtuele bibliotheek. Hierin kunnen de publicaties die binnen onze leerstoel verschijnen worden opgeslagen. De virtuele Public Building zal zo worden opgezet dat deze verschillende virtuele ruimte bevat. In de virtuele foyer kunnen we de bezoekers ontvangen en met een informatiebalie een toelichting geven op de mogelijke routes die er worden aangeboden.

Wat wilt u hiermee bereiken in uw onderwijs (hoe sluit het aan bij een van de thema's)?
Het onderwijs in de ontwerpstudio's van onze leerstoel gaat over de relatie, van theorie en praktijk. De doelstelling is om een met publicaties een theoretische ondersteuning te bieden aan het onderwijs. Door deze beter toegankelijk te maken met digitalisering kunnen we het academische niveau verhogen. Op dit moment wordt een publicatie voorbereid die speciaal op het thema van het openbare gebouw is toegespitst en die door de mogelijkheid van E-reading toegankelijk kan worden gemaakt voor een grotere groep gebruikers. Andersom kunnen studenten ook op dezelfde manier deze wijze van publicatie gebruiken om een groter bereik te krijgen. Nu worden hun onderzoeks resultaten fysiek gepubliceerd en brengt dat aanzienlijke kosten met zich mee.

Voordelen van digitalisering kunnen dus zijn: een groter bereik, besparing van kosten en de mogelijkheden van een toenemende bekendheid.

Download the presentation of the assignment and manuel (pdf)

Docent: Sien van Dam (Bk); emailadres: A.M.F.vanDam@remove-this.tudelft.nl
Jaargang: 2012-2013