Participatie door nieuwe media

25 februari 2010 door ICTO TEAM
Esther Blom (TBM/DCE)

Door middel van de mogelijkheden van de nieuwe media, willen wij de student beter gaan betrekken bij het onderwijs en tools aanbieden voor ondersteuning. Door middel van Social Media plug-ins kunnen de studenten de content van het vak beter volgen, daarnaast kunnen zij via onze communicatie kanalen ook makkelijker in contact komen met experts in verschilllende gebieden.

Innovatieve karakter
Het vernieuwende karakter van dit project is dat niet alleen de student vanuit zijn privé omgeving actief kan deelnemen aan discussies, maar deze discussies en de activiteiten op ons platform ook zichtbaar zijn voor de student (door integratie met sociale netwerken). Het onderwijs benut op deze manier de extra kanalen die beschikbaar zijn op internet en bevorderen daarmee zelfstudie dankzij het beschikbare digitale lesmateriaal, hiermee wordt de doceerlast verlaagd en is de participatie en samenwerking van de studenten makkelijker te monitoren.

Gebruikte ICT middelen
De beoogde middelen bestaan uit plug-ins van ‘social media’ platformen als Facebook en Twitter. Vervolgens worden de nieuwsfeeds van het vak  gekoppeld aan de plek waar studenten zich ‘fysiek’ bevinden op internet.

Op te leveren product
Het uiteindelijke product betreft een website waarop via blog-artikelen discussies kunnen worden gevoerd. Deze website is verbonden met verschillende digitale media zoals Twitter, Facebook, Linkedin en is tevens verbonden met de feed van Blackboard en maakt daarmee ook gebruik van de door de TU Delft beheerde systemen.

Omschrijving vak/ onderwijs
In “the Sustainable Business Game” kunnen studenten met een idee voor een duurzaam product of een duurzame dienst, dit idee verder ontwikkelen en toetsen op het gebied van haalbaarheid.

Start en looptijd van project
Het vak werd in Q4 gegeven, toen het virtuele platform operationeel was.

Na de start van het project in Q4 heeft de evaluatien plaatsgevonden.

Docent: Esther Blom (TBM/DCE); emailadres: e.m.blom@remove-this.tudelft.nl