Oefen en toetsopgaven aanbieden via Blackboard

22 februari 2010 door ICTO TEAM
Dr. ir. Anton van Beek (3Me)

Voor het vak Ontwerpen op Werktuigkundige Systemen 2 (wb3201) zijn een aantal toetsopgaven beschikbaar gemaakt voor studenten. Als ze hierop voldoende scoren krijgen ze toegang tot het tentamen. Dit werkt erg goed. In deze Grassroot ronde is gevraagd om ondersteuning bij het invoeren van extra opgaven, met de uitbreiding van feedback.

Met een grote databank aan opgaven kunnen niet alle opgaven tijdens college worden nabesproken. Daarom is er voor gekozen de opgaven te voorzien van Feedback. De feedback mode wordt aangezet na de uiterste submit datum van de toets. Ook ter voorbereiding van het tentamen zijn alle opgaven in de feedback mode beschikbaar. Bijzonder is dat de feedback een image is met veel formules die via screen dump zijn vervaardigd.

Eindevaluatie
Dankzij Grassroot projecten wordt ik gedwongen op tijd te beginnen met aanvragen en implementatie. Bovendien bespaar ik tijd met invoeren, al pas ik de ingevoerde data achteraf nog vaak aan. Wat ik jammer vind is dat ik geen overzicht heb van de studenten score per opgave, wel per toets.
De studenten zijn zeer content met de grote hoeveelheid opgaven en de feed back. Per toets is ook aangegeven welk deel van het boek ze moeten bestuderen om de toets te maken en welke leerdoelen bij deze toets horen.
De studeerbaarheid van het vak is sterk verbeterd. Dit past denk ik in deze tijd waarbij de studenten geconfronteerd worden met harde dead lines.

Meer informatie:

Docent: Dr. ir. Anton van Beek (3Me); emailadres: a.vanbeek@remove-this.tudelft.nl
Jaargang 2010-2011