E-voting app

20 maart 2012 door ICTO TEAM
Sonja Fennis (CiTG)

In het vak CT2052 Constructieve Veiligheid de studenten motiveren en stimuleren om actiever deel te nemen aan het college via een e-voting app, om op basis van de kennis die de studenten op het moment hebben de college inhoud te baseren.

Dit kan met behulp van een quiz en/of korte multiple choice vragen tijdens de hoorcollege’s, waarbij de studenten hun telefoon als stemkastje gebruiken. Bij de traditionele manier van stemmen (hand op steken), zijn studenten in mindere mate bereid om mee te stemmen op een vraag. Door gebruik te maken van clickers en response software kan er anoniem gestemd worden, maar de logistiek rondom de clickers (vooral inname van de kastjes) belemmerd het gebruik. Komend jaar zouden we in de hoorcolleges van CT2025 dan ook graag gebruik maken van e-voting met behulp van een app, zodat iedere student op zijn eigen telefoon (of laptop) mee kan doen.

Tips
E-voting met behulp van turning point is heel aardig voor een quiz, maar nog niet voor dagelijkse colleges.

Pdf met meer achtergrond informatie

Docent: Sonja Fennis (CiTG); emailadres: S.A.A.M.Fennis@remove-this.tudelft.nl
Jaargang: 2012-2013