Digitale instructie

26 februari 2010 door ICTO TEAM
Anton van Beek (3Me)

Grote aantallen eerste jaars studenten krijgen jaarlijks werkplaatsinstructies over het bedienen van machines. Denk aan draaien, frezen, boren, lijmen, lassen enz. Een digitale instructie met video zal een goede voorbereiding geven op een life instructie. Bovendien kan een digitale instructie op een later tijdstip nog even worden bekeken om het geheugen op te frissen.

Voor de digitale instructie zijn diverse methoden vergeleken. We hebben uiteindelijk gekozen voor de Bb omgeving waarbij we de content aanmaken met Wimba create. Tijdens het grassroot project zijn handige hulpmiddelen aangereikt waaronder een manier om stukjes video te copieren. We weten nu hoe we de digitale instructies beschikbaar gaan maken maar moeten de inhoud nog wel genereren en implementeren.
De digitale instructies zijn bedoeld als voorbereiding op het practicum bewerkingen. Dankzij de expertise van het Grassroots begeleidingsteam zijn we in de gelegenheid geweest diverse methoden voor het beschikbaar maken van digitale instructies naast elkaar te zetten en een gefundeerde keuze te doen. Met de ICT ondersteuning zal veel tijdwinst worden behaald bij het geven van de life instructies. Bovendien zal door het herkennen meer informatie blijven hangen. De studenten maken nog geen gebruik van de digitale instructies omdat we nog druk bezig zijn met het genereren van inhoud. Voor het verwerken van de inhoud overwegen we een vervolg project binnen grassroots aan te vragen.

Meer informatie:

Docent: Anton van Beek (3Me); emailadres: a.vanbeek@remove-this.tudelft.nl