Videocollege’s en interactief platform voor methodologieën in de stedenbouw

30 mei 2013 door ICTO TEAM
Roberto Rocco (BK)

Een gedeeld interactief platform gedeeld met partners uit het binnen- en buitenland ten behoeve van het mastervak ‘Methodology for Urbanism’ (AR2U090).

Op het platform staan online (video-) colleges over methodologie in de stedenbouw (stedelijk ontwerpen, planning en milieutechnologie) die kunnen worden gebruikt als lesmateriaal door alle betrokkenen, en toegankelijk zijn voor iedereen op het internet. De videocolleges hebben de volgende voordelen:

• ze zijn efficiënter (en dus korter) dan een traditioneel hoorcollege;
  • er blijft meer tijd over voor discussie en oefeningen tijdens bijeenkomsten.

Ook onderdeel van het platform is een mini-archief met relevante essays en andere teksten geschreven door studenten van partnerinstellingen.
Tenslotte kunnen we via het platform lesmateriaal (presentaties, papers) delen op een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke manier.

Figuur 1. Het platform draait op WordPress (klik om te vergroten).

Doelstellingen

• Voorzien in ‘open learning’ door informatie openbaar te delen met studenten overal ter wereld.
  • Een netwerk opbouwen van mensen die zich bezig houden met methodologie in de toegepaste (wetenschappelijke) stedenbouw.

Figuur 2. Presentaties op Slideshare (klik om te vergroten).

Figuur 3. Afbeeldingen gedeeld via Flickr (klik om te vergroten).

Figuur 4. Een videocollege.

Het resultaat van ons werk is hier te zien:

Om het platform verder te ontwikkelen willen we werken aan de volgende ideeën:

• co-productie door studenten en docenten;
  • uitwisseling met andere faculteiten en universiteiten;
  • op weg naar een MOOC (Massive Open Online Course).

Figuur 5 en 6. In de studio.

Tips voor collega's
Videocolleges…

• ...vereisen een heldere structuur van de boodschap (het schrijven van een script);
  • ...maken het mogelijk om verschillende soorten informatie te combineren, ook dynamische elementen.

Extra's
Download hier de presentatie van dit project (PDF):

Docent: Roberto Rocco (BK); e-mailadres: r.c.rocco@remove-this.tudelft.nl
Docent: Egbert Stolk (BK); e-mailadres: e.h.stolk@remove-this.tudelft.nl